VI PRESENTERAR EN RESA TILL KAPSTADEN I SAMARBETE MED RESIA TRAVEL GROUP OCH A REACHING HAND

Bifogat är ett dag för dag program.

Detta är en unik resa för både nya och gamla resenärer till Sydafrika och Kapstaden. 

Resan kommer innefatta mycket engagemang med barnen från våra olika projekt och det kommer att ha en direkt påverkan av deras psykiska utveckling och självkänsla.

Vi kommer att uppleva saker tillsammans som barnen aldrig sett i hela sitt liv,

det kommer att finnas tid för er att på egen hand utforska allt som Kapstaden har att erbjuda.

Vi kommer även att åka på vinprovning och uppleva landets unika matkultur. 

Maila mig om ni har frågor. karin@areachinghand.com
Sprid gärna till vänner och bekanta.
För bokning kontakta Resia: 
Telefon 0771-92 92 92 eller läs mer och boka på https://www.resia.se/grup…/delta-i-gruppresa/a-reaching-hand

LOUISE PERSSON - Ambassadör för A Reaching Hand - SYDAFRIKA RESA MARS 2019 - EFTER

Då var man hemma igen och efter varje resa när jag kommer hem till min lägenhet så slår det mig hur priviligierade vi är bara för att vi har fötts i Sverige, för många i Sydafrika är deras hem ett skjul, utan värme och vatten. Men i år har det ändå varit min minst påfrestade resa psykiskt. Jag har vid flera tillfällen under resan sagt ”men jag har inte brutit ihop än” och trodde att min sjätte resa skulle innebära att jag hade blivit lite mer hårdhudad. Men när jag satte mig på flygplanet från Paris och började kolla igenom bilder från resan brast det för mig. Dom bredvid måste trott att jag varit fruktansvärt flygrädd, mina tårar bara rullade ner för kinderna. Och den största känslan är ångesten, ångesten över att ”jag är inte färdig”, ”jag hann inte hjälpa alla”. 
Ett scenario som spelades upp i mitt huvud om och om igen på planet var när en 11-årig pojke som jag har känt sen han var 3 år som jag har en väldigt speciell relation till, nästan som en lillebror. Han bor i en utav kåkstäderna och han kom springandes med öppna armar, kastade sig i min famn och jag säger hur mycket jag har saknat honom och hur mycket jag älskar honom. Så svarar han: ”jag har saknat dig med, varför lämnade du mig här helt ensam?”
Jag vet ju såklart att han inte är ensam och vi hjälper honom genom hans skolgång ekonomiskt och får uppdateringar om hur han mår så jag lämnar honom aldrig riktigt helt, men bara tanken att han kände sig ensam och övergiven av mig sist jag åkte hem är en fruktansvärd känsla. Jag har aldrig tidigare reflekterat över att jag lämnar ett intryck i deras liv och hjärtan, jag har alltid sett det som att det är jobbigt för mig när jag lämnar. Det var nog en utav de jobbigaste sakerna med denna resan. Jag vet ju att många människor lever i fattigdom, utan mat och allt det vi i Sverige tar för givet, jag hade ställt in mig på att bli deprimerad när jag kom hem då det är så jag oftast reagerar men i år har jag ändå mått bättre än jag trodde jag skulle göra, en anledning är nog att jag planerar att åka tillbaka redan i november.
Men även som en kompis sa till mig idag, i år gjorde jag en resa där fokus var att göra en skola till en roligare plats, där barnen skulle vilja stanna kvar och leka eller spela fotboll istället för att hänga på gatan. Tidigare har jag köpt mat till en skola som inte hade någon möjlighet att förse barnen med lunch, året efter var det ett skottsäkert dagis för att barnen skulle kunna ha en säker plats där dom inte riskerade att bli skadade eller i värsta fall dödade.
Det blir en sån kulturkrock som påverkar mig mer än jag egentligen vill erkänna för mig själv.

Ni är alla underbara, A Reaching Hand, jag och alla våra skyddslingar tackar från botten av våra hjärtan! Jag hoppas att ni vill följa med mig på nästa resa, vem vet, kanske några av er följer med på resan personligen. Har någon missat vad jag pratar om anordnar nu Resia en resa ner till några av våra projekt: https://www.resia.se/grup…/delta-i-gruppresa/a-reaching-hand

All kärlek till er 

LOUISE ON A MISSION! AWARENESS AND THE ENVIRONMENT!

Louise on a mission to encourage the kids to keep their school yard clean.

Smaller initiatives creates a bigger picture!

image.jpg

LOUISE PERSSON - Ambassadör för A Reaching Hand - SYDAFRIKA RESA MARS 2019 - FÖRE

LOUISE AT THE AIRPORT LEAVING FOR Cape Town!

LOUISE AT THE AIRPORT LEAVING FOR Cape Town!

Nu står jag på flygplatsen och om 15,5 timme är jag framme i mitt älskade Kapstaden och insamlingen är uppe i 17.120 kr!! 😍🙏 Vi gjorde det igen!!

Jag vet inte hur jag ska kunna förmedla min otroliga tacksamhet, aldrig trodde jag att hösten 2016 när jag startade den här sidan att vi 2,5 år senare tillsammans skulle ha samlat ihop över 110 000 kronor!!! Alltså hundratiotusen kronor har vi tillsammans tack vare denna sidan samlat ihop under 2,5 år!! Förstår ni hur mycket pengar det är? Hur mycket nytta vi har gjort? 

Vi har försett en skola med över 40 000 portioner mat, vi har fyllt på med pennor och förnödenheter.
Vi har fixat bindor åt skolan så flickorna fortfarande kan gå till skolan under sin menstruation och slippa missa 1/4 av sin skolgång pga av att hon är en just en flicka.

Vi har byggt ett skottsäkert dagis så att barnen har fått en trygg och säker plats där dom kan få kognitiv stimulans, vi har tagit ut barn på utflykt på Two Oceans akvarium som dom antagligen aldrig skulle fått uppleva annars. Och nu, nu ska vi göra ytterligare en skola till en trygg och säker plats men även roligare med en fotbollsplan och andra aktiviteter att göra på rasten. 

Det är faktiskt helt otroligt och det kanske låter klyschigt, men jag vet faktiskt inte hur jag ska kunna förmedla min tacksamhet. Hur sjutton jag ska kunna visa er hur mycket det här betyder för mig. Jag vet att jag tror på detta och lägger min själ i det, men att se att ni är så många andra som också följer med mig i detta är fantastiskt, Hur glad jag är att jag har så många fina människor omkring mig, familj, vänner, bekanta men även främlingar. Jag har absolut inte koll på alla er som har hjälpt till under åren, men informationen har spridit sig till fler människor än jag kunde tänka mig. Mölndalsposten har vid 2 tillfällen skrivit om vad vi gjort för insamlingar. 

All kärlek till er som sponsrar, stöttar och peppar!

Det är så himla fint, att ni vill vara med mig på den här resan och försöka göra den här världen till en lite bättre plats! 

___________________________________________________________________________________________

English Translation

Now I'm standing at the airport and in 15,5 hours I'm arriving in my beloved Cape Town and the fundraising project is up to 17.120 KR!! 😍🙏 we did it again!!

I don't know how to convey my incredible gratitude, never did I think that Autumn 2016 when I started this fundraising page that 2,5 years later would have together gathered over 110 SEK!!! So Hundratiotusen crowns! Do you understand how much money it is? How much we have contributed to the benefit of others?

For example:

  • We have provided a school with more than 40 000 portions of food, we have been filling up with pencils and supplies.

  • We have sanitary pads for school so the girls can still go to school during their menstruation and avoid missing 1/4 of their schooling due to the fact that she is a just a girl.

  • We have built a bulletproof kindergarten so that the children have a safe place where they can get cognitive stimulation.

  • We have taken children out on excursions to the Two Oceans Aquarium that they probably would never have experienced otherwise.

  • And now, now we're going to make another school not only a safer place but also more fun with a football field and other activities to do during recess.

It's actually unbelievable and it might sound cliché, but I actually don't know how to convey my gratitude, how to show you how much this means to me. I know that I believe in this and put my soul in it, but to experience how many of you have accompanied by on this journey is amazing. How fortunate I am to have so many wonderful people around me, family, friends, acquaintances, but also strangers whom I don't know but who have helped over the years. Fortunately, the fundraising information has spread to more people than I could imagine and Mölndalsposten has also written about what we have done for fundraising on 2 occasions.

All the love for you who sponsor, support and inspiration!

It's so very nice, that you want to be with me on this journey and try to make this world a little better place!