Mitt välgörande husvin i sommar

Vinet på bilden heter 2014 Secateaurs Rooiwyn, nr 75016, 714 kr/6 flaskor, och är mitt röda husvin i sommar. Perfekt till grillat fläskkött, kryddiga korvar och lamm, men kommer också att smaka fint när höstens vilda går till.
Jag har köpt flera lådor av vinet dels för att det är gott, dels för att det gör gott. För varje flaska som säljs går en slant till barn i Kapstadens kåkstäder, tack vare ett samarbete mellan importören Vinovativa, vinmakaren Adi Badenhorst, Allt om Vin och undertecknad, som varit med och blandat vinet.
Karin Hoole, uppskattad guide på Allt om Vins Sydafrikaresor, driver i Kapstaden välgörenhetsprojektet A Reaching Hand, inriktat på barn och ungdomar i kåkstäderna. När du köper Rooiwyn medverkar du till att ge några av dem ett bättre liv. Vinet säljs i lådor om sex flaskor, och för varje låda går minst 110 kronor till välgörenhet.
Ännu finns några hundra flaskor i lager – du hittar vinet i Systemets beställningssortiment. Missa inte sommarens mest välgörande vin!