NY RESA - NY INSAMLING

Då det nu är bara lite mer än 6 veckor kvar tills jag åker ner till mitt älskade Kapstaden igen så kör vi en insamling i år också för de som vill vara med och bidra. Ni var ju så många som ville vara med förra året! 
Men denna gången kör vi insamling till dagiset ”Teletubbies” som vi hjälper med ekonomiskt stöd!

Tyvärr kan jag inte åka och hälsa på Teletubbies på samma sätt som jag gjorde med skolan förra året då Teletubbies ligger i en av Kapstadens värsta gangsterområde där gangstergängen styr och det skjuts nästan dagligen. Men barnen behöver ju inte mindre hjälp för det, snarare tvärtom, de behöver all hjälp de kan få. 

Teletubbies drivs av en kvinna som heter Leonie som tillsammans med sin man har öppnat upp sitt hem för att barnen ska ha någonstans att vara om dagarna. De utsätter sig själva för väldigt stor fara men för barnens skull kämpar de på och med hjälp av ARH och våra sponsorer är det möjligt!

Lenie and kids.jpg

Efter att Teletubbies blev beskjutna under dagtid då det var barn inne i byggnaden bestämde vi oss för att vi ska hjälpa men inte synas. Därför kan vi inte åka dit och umgås med barnen då vi utsätter oss själva och barnen för en för stor fara. Därför bidrar vi bara med ekonomiskt stöd då hälften av föräldrarna inte har råd att betala månadsavgiften. Med hjälp av Leonie som är vår kontakt på plats ser vi till att det finns mat och allt som barnen behöver.

Under den senaste skottlossningen gick skotten rakt igenom väggarna och det ena skottet gick bara några centimeter från huvudet på mannen i huset. Barnen lade sig då snabbt ner på golvet och höll ett finger för munnen för att visa varandra att de skulle vara tysta. När jag fick höra att barnen hade gjort så fick jag så otroligt ont i hjärtat. Så ska det inte vara för något barn någonstans i världen!! Det är så fruktansvärt att barnen faktiskt vet hur de ska agera om det blir skottlossning utanför, även om det samtidigt är bra att de vet att man ska vara tyst och inte dra till sig uppmärksamhet.

Efter denna händelse tog många föräldrar bort sina barn från dagiset och låter barnen istället vara inlåsta i familjens skjul när föräldrarna går till jobbet. Utan någon vuxen som ser till deras säkerhet, ingen kognitiv stimulans, ingen mat eller kompisar att leka och utvecklas tillsammans med…  Det är ett jättesvårt val för föräldrarna såklart, men jag vill göra det valet lätt!   Jag vill att alla föräldrar känner att det bästa och säkraste är att barnen är på dagiset.

Därför håller A Reaching Hand på att samla in till en skottsäker container som ska isoleras, få ventilationssystem, fönster och en dörr. Då kan barnen vara säkra under dagarna och få den stimulans och lärdom de behöver för att bli så bra människor som möjligt!

Dessa barn går från sina skjul till dagiset och sen fortsätter det så dag ut och dag in. De ser inte mycket mer än sin kåkstad och har inte pengar eller möjlighet att uppleva mycket annat. 

Därför skulle jag verkligen vilja ge dem ett minne för livet och jag skulle vilja göra en utflykt om pengarna räcker till, åtminstone för de lite äldre barnen. I Kapstaden finns ”Two Oceans Aquarium”, där de får lära sig om djuren och växterna som lever i de två olika haven som finns i Sydafrika, samtidigt som det är roligt.

Inträdet till detta kostar 45 SEK per barn, vilket för oss här i Sverige inte är så mycket men för många familjer där nere är det omöjligt att kunna betala detta. Om vi hoppar över en lunch ute så kan alltså två barn få åka på utflykt, eller om vi struntar i den där sista ölen ute kan ett barn få åka på utflykt.

Så kort och gott, i år kör vi en insamling till skottsäker container och en utflykt!

Vi kör som sist, ni swishar mig på +46 732 57 85 07 så ser vi vad vi får ihop och hur långt pengarna räcker.

Om ni swishar i en annans namn, var snäll och skriv dennes/deras namn i meddelandet så jag vet vilka som är med och bidrar.